Hoe blijf je deze winter warm en comfortabel op je motor?

Benoit Keerman

Benoit Keerman

Makelaar en motard

Deel bericht:

Het is weer die tijd van het jaar waarin de temperatuur begint te dalen en we ons allemaal beter moeten gaan aankleden. Voor motorrijders kan dit een uitdaging zijn. Je wilt warm en comfortabel op je motor zitten, maar je wilt ook niet zoveel kleding dragen dat je je niet meer vrij kunt bewegen. In dit artikel bespreken we enkele tips om warm te blijven op je motor bij winterweer!

Een manier om warm te blijven op de motor is het dragen van laagjes. Zo kun je naar behoefte lagen toevoegen of verwijderen om je lichaamstemperatuur te regelen. Kleding van natuurlijke vezels zoals wol is een goede keuze voor motorrijders omdat die zelfs warm is als ze nat is en geen geurtjes vasthoudt zoals synthetische stoffen doen.

Een andere manier om warm te blijven op de motor is te zorgen voor goede windbescherming. Een goede motorjas heeft een winddichte en waterdichte buitenkant met een thermische voering. Dit houdt de gevoelstemperatuur tegen en houdt je droog bij regen of sneeuw. Motorbroeken moeten ook winddicht en waterdicht zijn, en een vorm van isolatie hebben voor extra warmte.

Praktische oplossingen:

Veel motorkleding wordt geleverd met een voering die kan worden ingeritst voor kouder weer. Het is ook aan te raden kleding te dragen met een waterdichte, ademende laag (zoals Gore-Tex) om je droog te houden tijdens regenbuien. Dit type stof is praktisch en comfortabel, en kan gemakkelijk worden aangepast aan veranderende temperaturen.

Modieuze oplossingen:

Vind jij looks belangrijk? Jeans of denim is helemaal niet waterdicht, winddicht of warm, het is dus niet echt aan te raden als je in de winter in ons Belgen-landje wilt rijden met een motor. Zonder bijkomende regenkledij is zo iets niet heel effectief. Kies dan liever voor een strak lederen jack met eventueel een stoere buitenlaag van kevlar. Dat staat altijd goed, toch? Veiligheid primeert, dus gebruik valbeschermers of een sterke onderlaag van kevlar? Als het echt kouder wordt, is het fijn als je jas genoeg ruimte heeft om er een warme trui of vest overheen te dragen.

Sportieve oplossingen

Ben je een sportieve rijder? Dan heb je misschien meer aan een lederen pak dat comfortabel zit als je op de motor zit met je knieën hoog opgetrokken en naar voren gebogen. In de winter kan je onder het pak ook onderkleding dragen. Draag je leder, dan kan je bij lagere temperaturen echter snel koud krijgen. Als dit gebeurt, overweeg dan isolerende onderkleding. Die zijn ook comfortabel als u het warm begint te krijgen, omdat ze gemaakt zijn van materiaal dat zelf geen vocht opneemt, maar het in plaats daarvan afgeeft aan het ademende leer.

Oplossingen voor ‘koukleumen’

Ben jij iemand die het liefst de motor neemt als het 30 graden is? Dan is de winter niet je favoriete motorseizoen. Wil je toch de motor niet de hele winter op stal laten, dan bestaan er ook voor jou oplossingen. Investeer in dit geval in een volledig motorpak. Dit kan van leer of stof zijn, maar het belangrijkste is dat de jas en de broek aan elkaar kunnen worden geritst, zodat er geen koude rijwind doorkomt tijdens je rit. Voor de ‘koukleum’ bestaat er specifieke motorfietskleding met artikelen gemaakt voor echt koud weer. Zo zijn er verwarmde handschoenen, een nekwarmer en zelfs een verwarmd zadel. Deze producten maken gebruik van verwarmingselementen op batterijen om je warm te houden, dus ze zijn een ideale keuze voor motorrijders die ook tijdens de winter aangenaam en comfortabel wensen te blijven rijden.

Conclusie

De motorkleding die je kiest hangt af van het klimaat en je persoonlijke voorkeuren. Het belangrijkste is altijd dat het voor jou comfortabel en veilig blijft. Denk ook aan het onderhoud en de bandenspanning van je motor, want die zijn (zeker in de winter) cruciaal. Zo kan je optimaal blijven genieten van het motorrijden! Blijf veilig en warm buiten!

Bekijk onze andere blogposts voor meer tips over motoruitrusting en onderhoud! Veel rijplezier!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws, acties en kortingen.

    We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment.

    Ontdek alles over

    Ook interessant

    Scroll naar boven