Gebruik jij een app tijdens het motorrijden?

Benoit Keerman

Benoit Keerman

Makelaar en motard

liberty rider app gps

Deel bericht:

Apps voor motorrijders

Persoonlijk kennen we motards die resoluut “Neen” zeggen tegen app en technologie in het algemeen. Volgens hen verdwijnt het authentieke rijden voor een stukje door gebruik te maken van GPS’en of apps. We kunnen ons zeker verplaatsen in hun denkproces en hebben alle respect voor die mening.

Wij vinden veiligheid echter het belangrijkste en zijn ervan overtuigt dat je net zo veel kunt genieten van je ritten met apps of GPS. Mogelijks kan je nog meer genieten, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over specifieke zaken (zoals bijvoorbeeld welke afslag moet ik nemen?)

liberty app

Als motorrijder heb je verschillende apps die je ritten aangenamer en veiliger kunnen maken. De meest gekende is uiteraard een GPS. Maar naast een GPS bestaan er nog andere apps die heel handig zijn als je op weg bent. De Liberty Rider App is in onze ogen de meest complete en beste app voor motards.

Wat is de Liberty Rider App?

De Liberty Rider app is een applicatie die motorrijders voorziet van de laatste relevante informatie op maat van motards. Dit omvat routebeschrijvingen, motor- en veiligheidstips, bezienswaardigheden, evenementen en belangrijke info voor de motorgemeenschap.

Als je een Liberty Rider app voor je telefoon hebt, kun je informatie delen over de beste routes en de beste plaatsen om te eten of te rusten terwijl je onderweg bent. Deze app is dus erg handig als je reist met je motor, maar evengoed voor kortere ritten zal hij je heel wat waarde leveren.

De belangrijkste functie van de Liberty Rider App

De Liberty Rider App is gratis beschikbaar voor iPhone en Android mobiele telefoons. Zoek gewoon naar Liberty Rider in iTunes en Google Play.

Daarnaast bestaat er ook een premium versie. Die vinden wij uitmuntend.

De extra functies die je bij de premium versie krijgt zijn:- Geen advertenties;

 • Valdetectie
 • Positiebepaling
 • Waarschuwingsdienst

Waarom is de app zo handig … en onmisbaar?

Zoals eerder gezegd komt bij ons de veiligheid op de eerste plek. Hoe verbetert deze app jouw veiligheid als je onderweg bent? Simpel:

Dankzij de valdetectie weet de app als er iets misloopt. Mocht je betrokken zijn in een ongeval, of zelfs helemaal alleen van de weg afraken. Dan weet de app dat er iets mis is. De app gaat dan geheel zelfstandig en proactief aan de slag. De Liberty Rider app zal u een waarschuwing sturen om te kijken of alles in orde is.

de moto app die levens redt

Indien je niet reageert op die waarschuwing gaat hij naar de volgende fase. Dat wil zeggen hij de hulpdiensten verwittigt. Want hij weet dat je viel en dat je niet reageert, de kans is dus groot dat je gekwetst of gewond bent.

De nooddiensten worden verwittigt en krijgen automatisch jouw locatie door. Ze weten dus dat er iets misliep, ze weten met wie en ze weten waar… Alle gegevens van de noodsituatie worden doorgespeeld. Dit omvat je exacte locatie, eerste hulp instructies, etc

Het is in onze ogen een must-have voor alle motards. Vooral als je graag alleen op pad gaat biedt het heel veel voordelen. Het is niet alleen een geruststelling voor jouw als motorrijder. Ook je directe omgeving, je naasten en je familie zullen zich een pak geruster voelen wanneer je alleen op pad gaat.

Wil je meer weten over de app, klik dan hier. De premium app is bovendien gratis voor alle motorrijders die zich laten verzekeren via ons. We maken op die manier motorrijden voor iedereen een pak veiliger.

Lees ook: “Hoe een app je leven kan redden

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws, acties en kortingen.

  We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment.

  Ontdek alles over

  Ook interessant

  Scroll naar boven