Motorverzekeringen vergelijken in 2021, dé resultaten

Benoit Keerman

Benoit Keerman

Makelaar en motard

Deel bericht:

Motorverzekeringen vergelijken doen we regelmatig. In dit artikel lees je onze bevindingen.

victory motor verzekering

“Motorrijders zijn een speciaal ras”… Het was al even geleden, maar gisteren kreeg ik die opmerking nog eens te horen. Ongetwijfeld heb jij ze ook regelmatig horen vallen… en dat mag!

Wij, motorrijders zijn inderdaad een speciaal ras en ons leven is vaak gevuld met opwinding. We houden van de sensatie van snelheid, en we weten dat het leven alleen de moeite waard is door af en toe risico’s te nemen.

Maar wanneer deze risico’s uitmonden in ongelukken, wat dan? Ook de meest voorzichtige motards kunnen in een ongeval betrokken raken… dus een goede bescherming en verzekering is belangrijk. Meer nog het is verplicht.

De verplichte motorverzekering vergelijken

De verplichte motorverzekering, of beter de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen. Door haar verplicht karakter dekt elke BA Motorverzekering dezelfde risico’s. Dat maakt het ook makkelijker om te vergelijken, of toch een beetje…

Aandachtspunten

Meer dan eens krijgen we te horen dat motorverzekeringen vergelijken moeilijk is. Er zijn inderdaad wel enkele aandachtpunten waar je rekening moet mee houden als je verzekeringen wenst te vergelijken. Ze dekken allemaal dezelfde risico’s (alle schade die derden of jouw passagiers overkomt bij een ongeval waarvoor jij aansprakelijk bent), maar er zijn toch verschillen:

 • Betaling: sommige maatschappijen hanteren een jaarlijks prijs, andere werken met een prijs per maand of trimester.
 • Duurtijd: Sommige maatschappijen verzekeren je niet het hele jaar door, maar enkel tijdens het motorseizoen
 • Termijn: Bij de meeste maatschappijen gelden de tarieven enkel als je met andere verzekeringen ook overstapt (dat is ook zo bij ons: minimum auto, brand en familiale verzekering)
 • Extra’s: Sommige maatschappijen geven een aantal extra’s. Motorverzekeringen vergelijken doe je dus best met de extra’s in je achterhoofd. Extra’s kunnen zijn: bijkomende gratis diensten of aanvullende verzekeringen.
  Ook daar doen wij graag aan mij. Bij ons krijgt iedereen een gratis rechtsbijstandsverzekering bovenop de BA. Daarnaast krijgt iedereen gratis toegang tot de Liberty Rider App… een app die ondertussen al meer dan eens het leven van een motards heeft gered.

Motorverzekeringen vergelijken: De kostprijs

Hoeveel kost die verplichte motorverzekering nu eigenlijk?

Vandaag de dag is ‘winkelen’ voor een motorverzekering heel erg eenvoudig. Er zijn veel verschillende plaatsen waar je online offertes kunt krijgen en kunt berekenen.

Vanuit onze positie voelen we ons verplicht om regelmatig eens polshoogte te nemen. Ten eerste als motard, maar ten tweede ook als ondernemer. Tenslotte wil je als dienstverlenend bedrijf de markt en de concurrentie een beetje in de gaten houden.

Daarom doen we voor 1 keer wat we normaal niet doen. We delen met jullie onze bevindingen van ons mini-marktonderzoek. We gingen online op zoek naar de verplichte motorverzekering. We deden bij de meest toonaangevende maatschappijen een aanvraag om de prijs en het aanbod te vergelijken.

Waar hangt de prijs van je motorverzekering van af?

Zowat alle maatschappijen waar we de aanvraag deden nemen verschillende factoren in overweging bij het bepalen van de prijs.

De meest voorkomende zijn:

 • je leeftijd,
 • je rij-geschiedenis,
 • hoelang je je rijbewijs hebt,
 • waar je woont,
 • wat voor motor je rijdt (CC, leeftijd, nieuwprijs)
 • soms ook: je woonplaats, je schadegeschiedenis en zelfs of je motor binnen of buiten slaapt.

De prijzen uit de vergelijking

Motorverzekeringen vergelijken, hoe doe je dat? We gedroegen ons als een doorsnee zoeker in Google. We tikten ‘Motorverzekering prijssimulatie’ in gingen aan de slag. We kozen 2 advertenties en de de 3 eerste zoekresultaten.

Bij het opvragen van de prijs gaven we overal dezelfde gegevens in: We zijn 40 jaar, woonachtig in Gent, hebben sinds 2009 ons motorrijbewijs, nog nooit een ongeval gehad en we rijden met een Triumph Bonneville van minder dan een jaar oud met een kostprijs van €12.000 (voor de enkeling die het vroeg, onze motor staat ’s nacht in een garage)

Zonder namen te noemen geven we je toch de bevindingen:

Een van de zoekresultaten werkte niet. Na het invullen van het formulier (tot 4 keer toe) kregen we steeds de vraag ons email adres correct in te vullen. Aangezien we het correcte e-mailadres hadden ingevuld (tot 4 keer toe) hebben we het daar maar opgegeven.

Resultaat 1:

motorverzekeringen vergelijken
Bij het zien van bovenstaand resultaat dachten we in eerste instantie ‘Wauw’ die hebben een mooie prijs… Motorverzekeringen vergelijken kan zelfs ons nog een goedkopere verzekering opleveren. Maar het bleek om de prijs per trimester te gaan. De prijs voor de BA is hier per jaar dus: €236.25/jaar

Resultaat 2:

prijzen motorverzekeringen vergelijken
Bij deze maatschappij kregen we gratis een mobility pack. Bij een ongeval in België wordt de takeldienst en het naar huis brengen van de passagiers voorzien, handig. De prijs voor de BA kost hier €351.75/jaar.

Resultaat 3:

motorverzekeringen vergelijken kan je aardig wat geld uitsparen
De volgende in rij hield ook rekening met het aantal gereden kilometers. We hebben aangegeven dat we minder dan 4000 Km per jaar rijden. Deze maatschappij biedt de mogelijkheid om per maand of per jaar te betalen. Voor de BA motorverzekering op jaarbasis betaal je hier €390.07/jaar.

Resultaat 4:

motorverzekering D

Bovenstaande prijssimulator kwam ons bekend voor. Natuurlijk, want het is de onze. Op het moment van onze test stond onze pagina op de derde plaats tussen de zoekresultaten van “Motorverzekeringen vergelijken” (onder de advertenties). Dus namen we de proef op de som.
Bij deze verzekering krijg je als extra de rechtsbijstand en de liberty riders app. De prijs voor de Ba bedraagt in ons geval €135/jaar.

De reden waarom we dit artikel met jullie delen is het gigantische verschil in de prijzen. Motorverzekeringen vergelijken kan dus zeker voordeel opleveren… Je kunt natuurlijk de eindeloze formulieren overslaan en direct kiezen voor Motorverzekering Keerman.

De prijs, dat zie je, daar zitten we al goed. Om onze dienstverlening en service te testen kan je best eens contact opnemen, Je zult snel merken dat je niet met een stijve verzekeringsagent in pak te maken hebt. Nee, hier heb je te maken met een rasechte motard die alles weet over verzekeringen en al jaren onderhandelt voor één specifieke doelgroep. Van motards, voor motards.

BA Motorverzekeringen vergelijken: Grote verschillen

Motorverzekeringen vergelijken leverde ons wel enige inzichten. We waren best verrast met de resultaten. We hadden niet zo een grote verschillen verwacht. De goedkoopste en duurste liggen meer dan €200 uit elkaar. Tussen de goedkoopste en de tweede ligt meer dan €100. Wat ook opviel is dat de meeste van de maatschappijen uitpakken met hun prijs. Ze beweren allemaal de goedkoopste te zijn. Terwijl de goedkoopste dat eigenlijk niet doet.

We waren ook aangenaam verrast om te zien dat wij de goedkoopste BA Motorverzekering aanbieden. Onze inspanningen en lange onderhandelingen met diverse grote maatschappijen heeft dan toch wel een heel erg concurrentiele (de goedkoopste) prijs opgeleverd.

Bovendien zijn onze extra’s zeker niet van de minste. Een gratis rechtsbijstandsverzekernig (kost je bij andere maatschappijen al snel €60/jaar extra) en gratis toegang tot de premium Liberty Rider App (wat voor andere motards €9/maand kost)

Conclusie

Met dit artikel wilden we gewoon onze resultaten delen. Even naast het feit dat wij het hier enkel om de BA motorverzekering hadden, willen we iedereen aanraden om niet enkel een BA af te sluiten, maar iets verder te gaan.

kopie van motorverzekering 08 1 optimized

Wat als je gewond raakt tijdens het rijden? Wat met de medische rekeningen als gevolg van een motorongeluk? Er zijn jaarlijks heel wat verkeersongelukken waar motorrijders bij betrokken zijn. We willen daarom aan elke motard vragen om heel even stil te staan bij de optie om jezelf goed te beschermen. Een bestuurdersverzekering zal jou en je gezinsleden heel wat zorgen uitsparen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijs van uw motor verzekering zal afhangen van factoren zoals je leeftijd, wat voor soort motor je rijdt en hoe lang je je rijbewijs hebt. Daarnast is het ook de moeite waard te overwegen of je al dan niet een meer uitgebreid plan nodig hebt, naast de verplichte BA.

Wil je zelf ook je prijs bereken? Probeer het hier zelf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws, acties en kortingen.

  We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment.

  Ontdek alles over

  Ook interessant

  Scroll naar boven