Het leven van een beginnende motorrijder

Benoit Keerman

Benoit Keerman

Makelaar en motard

motorverzekering - Verzekering voor motorfietsen

Deel bericht:

Het leven van een beginnende motorrijder is er eentje van ups en downs. Het kan vol opwinding, maar ook vol gevaren zitten. Zonder iemand om het je te leren, is het gemakkelijk om fouten te maken. Vermijd leren op de harde manier. Vertrek met de juiste ingesteldheid en doe er alles aan om het zo veilig mogelijk te houden… dan zal je motor je als persoon grondig veranderen.

Naast de basisbescherming, je rijbewijs en de verplichte motorverzekeringen kan je volgende tips best ook meenemen als je als beginnend motorrijder op je bike stapt.

9 optimized

Volg als beginner deze drie stappen om een beter motorrijder te worden:

1) Zoek een ervaren motorrijder die weet wat hij doet en vraag hem of haar om u te helpen tijdens uw eerste ritten.

2) Lees een aantal boeken over veiligheid op de motor voordat u op uw eigen motor begint (vb “The Motorcycle Safety Guide” door de Motorcycle Safety Foundation). Of lees motorblogs zoals de onze.

3) Volg een professionele opleiding bij een gekwalificeerde instructeur of motorrijschool; dit is vooral belangrijk als u van plan bent in druk verkeer te gaan rijden of lange afstanden met hoge snelheden af te leggen

10 optimized

Motorrijders en emoties?

Wat emoties? Emotioneel? Een motorrijder is toch cool en stoer… Tuurlijk 🙂

… maar het leven van een beginnende motorrijder bestaat ook uit heel veel thrills. Tal van emoties die je mogelijks voor het eerst zult voelen. En als je bent zoals ik, zal het moeilijk zijn om je ogen van jou en je nieuwe machine af te houden.

Ik herinner me nog toen ik mijn motor kocht en hem eindelijk voor het eerst kon uittesten. Het gevoel was onbeschrijfelijk: Ik wist niet wat ik moest doen met mezelf. Gelukkig als een kind.

Het klinkt misschien ’typisch’ maar elke beginner denkt hetzelfde over zijn eerste motor! Welke merk, model of type het ook is, dat kan je niet schelen: hij ziet er cool uit, hij klinkt cool en hij voelt cool aan.

Hier zijn 5 gevoelens die je als beginnende motorrijder zult ervaren:

1) Het gevoel van opwinding wanneer je voor het eerst op je motor rijdt en hoe je constant probeert op te scheppen… maar denk eraan, schep niet teveel op! Als je ergens aankomt op je motor hoef je er geen woorden aan vuil te maken. Dat is cool zonder meer, ook zonder opscheppen.

2) Het gevoel van vrijheid en avontuur als je de snelweg op gaat. Op een autosnelweg met je motor rijden betekent vrijheid. En dit is niet enkel een gevoel, het is echt waar ! Met of zonder verkeer je bent de koning van de weg, kan overal langs, voorbij en tussen… zonder limiet. Wees echter wel altijd voorzichtig!!

3) De angst voor het onbekende wanneer je voor het eerst met de motor op pad gaat in het verkeer. Je weet niet wat je te wachten staat en je begint na te denken over alle mogelijke gevaren… Vergeet niet dat die ‘angst’ je alert moet houden zonder je te verstijven. Leer je grenzen kennen, voel je motor aan en weet hoe je ermee moet rijden.

4) De opwinding naast je motor telkens als iemand je motor opmerkt. Telkens iemand er meer over wil weten… hoe je mensen probeert aan te zetten om het zelf ook te proberen. De glimlach die op je gezicht verschijnt als mensen je vertellen dat ze ook aan motorrijden zijn begonnen.

5) De manier waarop je naar andere motorrijders in het verkeer kijkt verandert 100%. Nu weet je hoe het voelt, je bent één van hen! Je weet waar het over gaat. De vrijheid en de kwetsbaarheid die motards dagelijks voelen. Je voelt je deel van de clan.

Ben jij een beginnend motorrijder? Herken jij deze gevoelens van toen je nog een beginner was? Deel dit bericht met andere motards.

8 optimized

Meer lezen over motorrijden en veiligheid?

Motorrijden is een geweldig alternatief voor je wagen. Het kan je een gevoel van vrijheid en avontuur geven. Het is ook gevaarlijk, dus begin met deze drie stappen om uw kansen op succes te vergroten: zoek iemand die weet wat hij doet om u te helpen, lees over motorveiligheid, en zorg voor een professionele opleiding van gekwalificeerde instructeurs of rijschool.

De nieuwe motorrijder staat heel wat emoties te wachten – zowel spanning als angst voor het onbekende. Als dit alles niet te intimiderend klinkt, dan is het tijd om het zelf te proberen. Enjoy, and ride safe!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws, acties en kortingen.

    We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment.

    Ontdek alles over

    Ook interessant

    Scroll naar boven